Haber

58 bin hayvana dış parazit ilacı için sözleşme imzalandı

MANİSA (İGFA) –Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüteceği ‘Büyükbaş Hayvanların Dış Parazitlerden Korunması Projesi’ başlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Mart ayı Meclis toplantısında söz verdiği proje için yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Proje kapsamında Alaşehir, Kula, Selendi, Sarıgöl ve Demirci ilçelerinde TÜRKVET sistemine kayıtlı 30 ve daha az büyükbaş hayvana sahip işletmeler projeye dahil edilecek. Bu doğrultuda 1-5 hayvanlı işletmelere 2 adet 100 ml müstahzar, 6 ve 20 hayvanlı işletmelere 1 adet 500 ml müstahzar ve 21 ila 20 hayvanlı işletmelere 2 adet 500 ml müstahzar verilmektedir. hazırlık desteği sağlanacaktır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Alaşehir, Kula, Selendi, Sarıgöl ve Demirci ilçelerinde yaklaşık 10 bin işletmede 58 bin büyükbaş hayvan üzerinde uygulama yapılacak.

YÜZDE 100 TAKVİYE HİBE OLACAK

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, ekonomik kayıplara neden olan hastalıkların önlenmesi için gerekli dış parazit ilacının Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 ilçede yüzde 100 hibe ile alınacağını bildirdi. elde edilecek. İlaçlar eğitim verilerek üreticilerimize ulaştırılacak” dedi.

kalecik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu