Ekonomi

AB’den Pakistan’a 500 milyon avroluk yardım

AB Konseyi Lideri Von der Leyen, Birleşmiş Milletler ve Pakistan’ın ev sahipliğinde İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen “İklim Dirençli Pakistan” konulu uluslararası konferansa gönderdiği video mesajında ​​Pakistan’ın dünyanın en büyük doğal afetlerinden birini yaşadığını hatırlattı. .

Pakistan halkının yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Von der Leyen, Pakistan’ın yeniden inşası ve insani yardım için 500 milyon euro sağlayacaklarını bildirdi.

Von der Leyen, AB ile Pakistan’ın son dönemde ekonomik iş birliği projeleri kapsamında 87 milyon avroluk bir paket üzerinde anlaştığını ve AB’nin insani yardımını 172 milyon avroya çıkardığını söyledi.

Pakistan’da 2022 yazında meydana gelen sel felaketi nedeniyle yaklaşık 1740 kişi hayatını kaybetmiş, 12 binden fazla kişi de yaralanmıştır.

Ülke genelinde 33 milyondan fazla insanı etkileyen sellerin yol açtığı hasarın 30 milyar doları aştığı açıklandı. Ülkenin uzun vadeli toparlanması ve yeniden inşası için 16 milyar dolara ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

habertomarza.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu