Haber

Anadolu Adalet Sarayı’ndan deprem bölgesine 25 kişilik yeni ekip sevk edildi.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda görevli 14’ü savcı, 2’si yazı işleri müdürü, 9’u zabıt katibi olmak üzere 25 kişi, deprem bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere 30 gün süreyle Kahramanmaraş’a gitti.

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), diğer illerde görev yapan savcıları deprem bölgelerine atamaya devam ediyor.

İstanbul Anadolu Adliyesi’nden bölgeye 25 adliye sevk edilirken, toplam 81 kişi iki ayrı grup halinde deprem bölgesine sevk edildi.

Dualarla Kahramanmaraş’a sevk edilen işçi, çalışma arkadaşları ve aileleriyle adliye bahçesinden uğurlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar burada yaptığı konuşmada depremlerde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirterek, “Arkadaşlarımız da olaydan etkilendiği için 30 savcı ve 21 işçiden oluşan bir grup gönderdik. İsimlerinin yetersizliğinden dolayı oradalar.Orada yoğun bir şekilde çalışıyorlar.Cuma günü enkaz altında kalanların kurtarılması için 30 kişilik teknik ekip gönderdik.Şu anda Kahramanmaraş’a 14 savcı ve 11 çalışan gönderiyoruz. .Arkadaşlarımızın görevi çöken binalardaki sorumlu ve kusurluların tespiti için adliyeye yardımcı olmaktır.Defin için yardıma gitmişler.Hepsinin yolu açık olsun Allah sağ salim dönmeyi nasip etsin. ” ifadelerini kullandı.

Başsavcı Uçar’ın konuşmasının ardından görevdeki işçi deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu