Yaşam

Araştırma: İş dünyası Z kuşağına hazır değil

İnsan kaynakları profesyonelleri İstanbul’da düzenlenen HR Towards 2030’da buluştu. İnsan kaynaklarının 2030 vizyonunun tartışıldığı zirvede, Çalışan Gelişim Gündemi 2023 araştırmasının sonuçları da açıklandı. Mayıs ayında gerçekleştirilen ve insan kaynakları profesyonellerinin hem 2023 insan kaynakları gündemine hem de 2030 vizyonlarına ışık tutmayı amaçlayan araştırmanın öne çıkan bulguları şöyle:

İnsan kaynakları liderlerinin yüzde 82’si şirketlerinin 2030’un insan kaynakları ihtiyaçlarına hazır olmadığını söylüyor. Daha da önemlisi, Z kuşağının 2030 yılına kadar iş gücünün yüzde 30’unu oluşturması beklense de insan kaynakları liderlerinin yüzde 72’si şirketlerinin hazır olmadığını söylüyor. yaşam tarzları ve farklı çalışma tercihleriyle geleceğin iş dünyasını şekillendirecek Z’ler için henüz hazır değil.

Çalışan Gelişim Gündemi 2023 Araştırması’na göre insan kaynakları liderleri, sınırların kalktığı bir dünyada çalışanların çok dilli becerilerinin çok değerli olduğu konusunda hemfikir. İşyerinde İngilizce yeterliliğinin hem bugün hem de yarın değerli olacağı düşünülürken, iş yerinde İngilizce yeterliliğinin dünya çapında geçerli bir testle ölçülmesinin değerine de dikkat çekiliyor.

İnsan kaynakları liderlerinin yeni mezunlardan en önemli beklentileri özgünlük, kişisel gelişime açıklık ve teknolojik bilgi olarak sıralanırken, yüzde 98’i çok dilli becerilerin değerini vurguluyor. İnsan kaynakları yöneticilerinin 2030 yolculuğunda öne çıkan üç anahtar kelime; dijital dönüşüm, çeviklik ve bilgi oldu.

haber-bayrakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu