Haber

Belçika Silahlı Kuvvetleri, LGBT+ Topluluğuyla Dayanışma İçin Antwerp Onur Yürüyüşüne Katıldı

Belçika Silahlı Kuvvetleri, LGBT+ topluluğuyla dayanışma amacıyla ilk kez Antwerp (Anvers) Onur Yürüyüşüne katılıyor.

Cumartesi öğleden sonra başlayan ve hafta sonu boyunca devam edecek olan Onur Yürüyüşü etkinliklerine silahlı kuvvetler mensupları askeri üniformalarıyla katılıyor.

Belçika Savunma Bakanlığı üyeleri, 10 yıldır Onur Yürüyüşüne katılan Antwerp polisinin daveti üzerine etkinliğe katılma kararı aldı.

Belçika Savunma Gökkuşağı Topluluğu lideri Bart Dewulf, “Bunun tabu olduğunu söylemeye cesaret edemiyorum, ancak orduda gey, lezbiyen veya trans bir kişi olarak kendiniz olmak kolay değil” dedi.

Yürüyüşe Belçika’daki birçok siyasi parti de destek veriyor.

Yürüyüşe katılan Sosyalist Parti (Vooruit) lideri Conner Rousseau, “insanların sadık bir biçimde kendileri olabilmeleri için yapılması gereken çok iş var” dedi.

Eşit hak ve güvenliği savunmak için yürüyüşe katıldıklarını belirten Rousseau, şöyle devam etti:

“Eşcinseller yönelimlerinden dolayı dövüldüğü, taşıyıcı annelik düzgün bir şekilde düzenlenmediği ve aşırı sağ insanları ‘anormal’ olarak etiketlemeye devam ettiği sürece, Onur Yürüyüşü gerekli olmaya devam edecek.”

Vooruit’e göre Belçika, Avrupa’nın en LGBT+ dostu ikinci ülkesi olmasına rağmen, bu topluluk her gün fiziksel ve sözlü şiddete maruz kalıyor.

Sosyalist Parti’ye göre, Belçika Federal Eşit Fırsatlar Merkezi (Unia) rakamları da bunu doğruluyor.

Açılma korkusu, düşük benlik saygısı ve LGBT+ bireylerdeki yüksek intihar oranları, bu baskıların ne kadar ağır olduğunu ortaya koyuyor.

Bu yılki teması “herkesin kendisi olabileceği güvenli bir ortam için cesur bir çözüm” olarak belirlenen Antwerp Onur Yürüyüşü’ne katılım önceki yıllara göre önemli ölçüde arttı.

Etkinliğe 74 farklı heyetten yaklaşık 140 bin kişi katılıyor.

Yürüyüşe Belçika medyasına bağlı kuruluşlar da “Media United” adı verilen ortak bir tırla katıldı. Geçit törenine ekranların birçok ünlü yüzü katıldı.

Polis eskortunun önderliğinde bu yıl ilk kez başlayan Antwerp Onur Yürüyüşü’ne Brüksel Havayolları, Proximus, toplu taşıma şirketi De Lijn ve SD Worx gibi birçok şirket heyet gönderdi.

Hafta sonu Antwerp’in birçok noktasında etkinliklerle devam edecek olan Onur Yürüyüşü kapsamında, farklı inançlardan LGBT+ gençlerin katılımıyla “ekümenik dua töreni” gerçekleştirilecek.

Etkinliği düzenleyen gençler, “Çeşitliliğin güzelliğini kutlamak istiyoruz, çünkü Tanrı sevgidir ve tüm insanları kucaklamak ister” dedi.

Etkinlik, Pazar akşamı yapılacak Kapanış Şenliği ile sona erecek.

baklan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu