Haber

Büyükşehir hayatın her alanında yanınızda.

Büyükşehir, vatandaşların sağlık, sosyal ve resmi süreçlerinde yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir, 86 yaşındaki Ali Dayı’yı da yalnız bırakmıyor.

“Hayatınızın her anında yanınızdayız” ilkesiyle vatandaşlara hizmet sunan ve Türkiye için rol model hizmetler üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlık, sosyal ve resmi süreçlerinde yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı hizmetleri anlatan 86 yaşındaki Ali Gürhan, “Benim evimin önü çiçek bahçesi. Bir gün biri gelip çiçeklerin fotoğrafını çekti. Büyükşehir personeliymiş, fark etmişler.” yalnız yaşadığımı kapımdan içeri girdiğimde amca ‘burada yalnız mı yaşıyorsun’ dedi. Ben de evet yalnız yaşıyorum dedim. “Seni yalnız bırakmayacağım” dedi. O günden sonra ararsın, sorarsın, beni yalnız bırakmazsın, ben daha ne isterim” dedi.

 

SAĞLIKLI YEMEKLER GELİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçirdiği Gönül Kazan projesinden bir yıldır hizmet aldığını belirten Ali Dayı, “Yemekleri yapmakta zorlanıyordum. Biraz taşıyordum. Bazılarını pişmeden indiriyordum, bilmiyorum. Şimdi çok güzel yemeklerim var. Sağlıklı yiyecekler geliyor. Ben de ısıtıp yiyorum. ‘Yemek bundan sonra gelecek amca. Yalnız değilsin. ‘Bakacağız’ dediler. Bugün izleniyorum. Kişisel bakım da var. Çok güzel, çok teşekkür ederim. Yüce Allah yar ve yardımcınız olsun, varlığınız daim olsun inşallah” sözleriyle duygularını paylaştı.

 

DÜŞMEMEK İÇİN BANYODA SANDALYE

Evde düşmeleri önlemek ve düşme sonucu bireylerde oluşabilecek kalıcı hasarı azaltmak amacıyla hayata geçirilen Hold to Life projesinden yararlanan Ali Dayı, yaşa bağlı sağlık sorunları yaşadığını ve düştüğü sırada düştüğünü belirtti. geçen yıl tuvalete gitmek Ali Amca, işi bitirmiş, “Hayata Tutun projesinde harekete duyarlı lambam yoktu, şimdi lambam oldu. Tutma aparatım da yoktu. Şimdi tutma aparatı takıldı. Sandalye yerleştirildi. Düşmeyeyim diye banyoya girip banyomu yapabildim.Ayağım kaymasın diye paspaslar yerleştirildi” dedi.

 

ALLAH RAZI OLSUN

Evde Bakım hizmeti kapsamında ev temizliği ile cam, pencere ve dolapların silindiğini belirten Ali Dayı, “Ayda bir geliyorlar inşallah. Yerleri paspaslıyorlar. Yeri süpürürler. Makineleriyle geliyorlar. Ayrıca on günde bir öz bakım hizmeti ile geliyorlar. Tırnaklarımı kestiler, saçımı kestiler. Ne yapmıyorlar” dedi.

 

BİR KALP KAZAN

Gönül Kazan projesi Kocaeli’de ikamet eden vatandaşların dertlerine deva oluyor. Bu doğrultuda “Gönül Kazan” projesi ile günde 2 öğün (kahvaltı-yemek) hasta, yaşlı veya engelli olup da yemek yapma gücü olmayan kişi ve ailelere ulaştırılmaktadır.

 

HAYATI TUT

65 yaş üstü vatandaşlar için başlatılan Hayata Tutun projesinde konutta oluşabilecek kazaların önüne geçilebileceği belirtildi. Bu kapsamda vatandaşın konutuna; Banyoda katlanabilir tabure, banyoda ve ihtiyaç duyulan alanlarda sabit tutunma barı, harekete duyarlı aydınlatmalar monte edilmiş, ıslak mekanlarda kullanılmak üzere kaymaz paspaslar vatandaşların hizmetine sunulmuştur.

 

İLETİŞİM VE BAŞVURU 153

Bu hizmetten faydalanmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Davet Merkezi ile iletişime geçilmektedir. Bilgisi alınan vatandaşın ikametgahı sosyal incelemeye tabi tutulur. Gerekli kuralları sağladığı belirlenen kişiler hakkında kararlar alınarak gruplar (SMS ile vatandaşlar bilgilendirilmektedir) tarafından periyodik olarak hizmetler verilmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu