Ekonomi

DEİK Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanlığına Mehmet Yılmaz seçildi

TÜPRAG Yönetim Kurulu Lideri Mehmet Yılmaz, Dış Ekonomik Çıkarlar Kurulu (DEİK) bünyesinde Türkiye-Kanada İş Konseyi başkanlığına seçildi. 4 yıl boyunca Türkiye Kanada İş Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Nurdan Erbuğ’dan görevi devralan Yılmaz, Altın Madenciler Derneği Başkanlığı, Lider Yardımcılığı görevleriyle madencilik sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Türkiye Madenciler Derneği ve Maden Platformu Sözcüsü.

Dışişleri Bakanlığının verilerine göre 2021 yılında yaklaşık 2,76 milyar dolar olan Kanada ile ikili ticaret hacmi, 2022 yılında 3,22 milyar dolara yükselmiş ve 2023 yılı Kasım ayı itibarıyla 2,765 milyar dolar olarak kayıtlara geçmiştir. Bu dönemde, İkili ticaret hacminde ülkemiz lehine 589 milyon dolarlık ticaret fazlası kaydedildi. Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanlığına seçilen Yılmaz ve yönetiminin, Ticaret Bakanlığı tarafından 2024 yılı hedef ülkeleri arasında yer alan Kanada ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti.

“İki ülkenin ticaret hacmini artıracağız”

Göreve geldikten sonra iki ülke arasındaki bağlantıları değerlendiren Mehmet Yılmaz, başkanlığı döneminde iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, sözlerine şunları ekledi: “Türkiye ile Kanada arasında birbirini tamamlayacak pek çok çalışma ve proje var. Çıkarlarımızı daha da güçlendireceğimiz, daha fazla işbirliği yapacağımız bir döneme giriyoruz. Her iki ülkedeki yatırımcıları motive edecek projeler geliştirmek ve tüm bu çalışmalara destek vermek öncelikli sorumluluğumuzdur. Demir çelikten makineye, taze meyveden alüminyum eşyaya, altın ve mücevherden ahşap eşya ve halıya kadar çeşitli dallarda ürün ihraç ettiğimiz Kanada ile de aktif ithalat ilişkimiz bulunmaktadır. İki ülkenin son yıllarda gösterdiği ilgiden duyulan memnuniyet memnuniyet verici. Hal böyleyken arzumuz, sağlam anlaşmalarla ticaret hacmimizi çok daha yüksek seviyelere çıkarmaktır” dedi.

Sözlerine Yönetim Kurulunun 2024-2025 hedefleriyle devam eden Yılmaz, Kanada’nın liderliğinden yararlanarak dünyanın önde gelen madencilik fuarlarından PDAC ve teknoloji konferanslarından Collision’a Türkiye’den bir heyetle katılacaklarını paylaştı. madencilik, teknoloji ve inovasyonda. Yılmaz ayrıca, karşı kanat kuruluş Kanada-Türkiye İş Konseyi (CTBC) ile işbirliği içinde, Ekonomik ve Ticari Paydaşlar Komitesi (JETCO) toplantısının düzenlenmesi konusunda özel şube olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. uzun süredir ertelenen iki ülke.

Gücünü yönetimden alacak

Başkanlığını Mehmet Yılmaz’ın yaptığı Türkiye-Kanada İş Kurulu Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Gage Otom. Şarkı söyleme. ve Tic. Ltd. Ahmet Fak, BHK Sera Sistemleri A.Ş. Ali Bıçakçı, Emsaş Küme İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi .A.Ş. Ali İstek Arslan, Natural Besin San. ve Tic. A.Ş. Dr. Andaç Kolukısa, İsgold Altın Rafinerisi A.Ş. Fazilet Aşık, Tekağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Esat Balkır, Ahmet Aydeniz İnşaat Besin Turizm Ticaret A.Ş. Fırat Aydeniz, Tureks İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş. Günsan Çetin, Bozat Avukatlık Ortaklığı İbrahim Hakkı Bozat, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ. İsmail Kürşad Korkmaz, Çalık Holding A.Ş. Kerim Uras, Türk Hava Yolları AO Mahmut Yayla, Mısırı Besin A.Ş. Mehmet Günnar Demirhan, Anadolu Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş. Nurdan Erbuğ, Saturn Power Güç San.Tic.A.Ş Nursel Atar, Yücel Boru İhracat, İthalat ve Pazarlama A.Ş. O. Gürkan Türkaslan, Kale Havacılık San. A.Ş Osman Okyay, Tersan Tersanecilik San. ve Tic. A.Ş Osman Nurettin Paksu, Kurt ve Ortakları Hasret Kurt, Ram Yalıtım İthalat İhracat Ltd. Ltd. Selim Memnun, Gürmen Giyim San. ve Tic. A.Ş. Yasemin Solmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu