Ekonomi

Deutsche Bank ve ABD’deki iştiraklerine 186 milyon dolar!

Fed yaptığı açıklamada, Deutsche Bank ile 2015 ve 2017’de “güvenli ve sağlam olmayan uygulamalar” ve yaptırımlara uyum ve kara para aklamayla mücadele kontrolleri konusundaki anlaşmaları ihlal ettiği için Banka’ya 186 milyon dolar para cezası verdiğini söyledi.

Açıklamada, Deutsche Bank’ın söz konusu anlaşmalar kapsamında yeterli ilerleme kaydetmediği ve Danske Bank’ın Estonya şubesi ile önceki bağlantısına bağlı olarak kara paranın aklanmasının önlenmesine ilişkin iç denetim ve yönetişim süreçlerinde zayıf kaldığı belirtildi.

Deutsche Bank’ın bu konuları ele almaya öncelik vermesi gerektiği vurgulanarak, güvenli olmayan ve sağlıklı olmayan uygulama veya ihlallerin düzeltilmemesi durumunda bankanın “ek ve artırılmış” cezalarla karşı karşıya kalabileceği kaydedildi.

“Eksiklikleri gidereceğiz”

Açıklamada, Deutsche Bank’a yönetişim, risk yönetimi ve kontrollerindeki diğer genel eksiklikleri gidermesi talimatı verildiği belirtildi. Deutsche Bank’tan yapılan açıklamada, bankanın Fed tarafından tespit edilen eksiklikleri “yakında” gidermeye kararlı olduğu belirtilirken, “Son 2 yılda sağladığımız ivme göz önüne alındığında, düzenleyicilerimizin beklentilerini karşılamak için yeterli bir konumda olduğumuza inanıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu