Ekonomi

Gate.io Rezerv Kanıtı Raporu yayınlandı

Kripto para borsası Gate.io, Ocak 2024 Rezerv Kanıtı (PoR) raporunu yayınladı. Rezerv oranı %115,47’ye yükselirken, toplam tutulan varlıklar 4,3 milyar dolara ulaştı. Böylece Gate.io rezervlerinde kullanıcı mevduatının üzerinde tutulan tutar 584 milyon dolara yükseldi. Son rapor aynı zamanda geçen Kasım ayında yayınlanan bir önceki rapordan bu yana 1,1 milyar dolarlık bir değer artışı yaşandığını da gösteriyor.
Gate.io, kullanıcı tarafından doğrulanabilir PoR oluşturmanın dördüncü yılında 171’den fazla dijital varlık için rezerv kanıtı sağladı. Bu zaten tüm borsalar arasında en yüksek oran. Önceki rapordan bu yana, SATS, ORDI, MUBI, TRAC, NALS, PIZA (PIZABRC), PEPE (PEPEBRC) ve diğerleri dahil olmak üzere 26’sı BRC-20 tokeni olan 59 varlık daha dahil edildi. 171 varlığın her birinin rezerv oranı %100’ün üzerindeydi.
Raporda yer alan diğer değerli bilgiler:
• Toplam Rezerv Değeri: 4.363.990.957 ABD Doları
• Ek Rezervler: 584.704.086 ABD Doları
• Toplam Rezerv Oranı: %115,47
• BTC: %127,33
• ETH: %120,54
• USDT: %101,30
• USDC: %129,34
Gate.io Kurucusu ve CEO’su Dr. Lin Han şunları söyledi: “Şeffaflık bireyler ve sektörün bütünlüğü için önemlidir. Kullanıcıların güvenli ve emniyetli bir şekilde pazara katılabilmelerini sağlar ve borsalar arasında en iyi uygulamaları teşvik eder. Sürekli olarak girdi arıyoruz. Rezerv raporlamamızda güvenliği, gizliliği ve şeffaflığı sağlamak için kullanıcılardan, dış uzmanlardan ve meslektaşlarımızdan gelecek yanıtları şu şekilde vereceğiz.”
Geçtiğimiz yılın sonlarında Gate.io, PoR’sine değerli sıfır bilgi doğrulanabilirliği ve gizlilik yükseltmeleri getirdi, yansıtılan varlıkların listesini genişletti ve daha düzenli raporlama taahhüt etti. Ünlü blockchain güvenlik firması Hacken tarafından Ocak ayında yapılan bir kontrolde, yeni tekniğin “kriptografik uygulamada güçlü bir temelin kanıtı” olduğu belirtildi ve “alanına önemli ölçüde” katkıda bulunduğu tespit edildi.
Gate.io, Merkle ağacı yaklaşımıyla üçüncü taraflarca denetlenen, doğrulanabilir PoR üreten ilk şirketlerden biriydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu