Yaşam

Karanlıkta Sarı Görünen Kadınlar Tiyatroseverlerle Buluşmaya Devam Ediyor

Tuğba Erdem’in oyunculuğu, yönetmenliğini ise Balahan Gürel’in üstlendiği filmle izleyicilerin beğenisini kazanan Hanımlar Sarı Karanlıkta Görünmez dün akşam büyük ilgi ile karşılandı.

 

Besa, 12 Nisan Çarşamba günü Sahne Cevahir Karanlıkta Kadınlar Sarı Görünür’de sahnelenen, özenli karakteriyle seyirciden tam not aldı. Amerikan erken dönem feminist edebiyatının en değerlilerinden biri olan Sarı Duvar Kağıdı’nın hikayesinden ilham alan orijinal tiyatro eseri; Bayanlar Karanlıkta Sarı Görünür izleyiciye sorar, “Fark nedir? Adapte ettiğimiz şeyler bizi tutsak edebilir mi?” kadınları pek çok soruyla baş başa bırakırken, kadınların yaşadığı sorunlara odaklanarak; madalyonun diğer yüzüyle de kendi klasik bakış açısını anlatmaya devam ediyor. Tek kişilik ekran gösterisiyle gündeme gelen oyun seyircilerden büyük alkış aldı.

Kökleşmiş Algıları Yerinden Ediyor!

Seyircinin yüzyıllardır süregelen düzene farklı bir açıdan bakmasını sağlayan özgün tiyatro eseri; Ladies in the Dark Visible Yellow, ana karakterin çözmeye çalıştığı sıradan sistemi yeni bir dille kırma girişimini konu alıyor. Pek çok toplumsal katmanın altında olanı ortaya çıkaran ve özne etrafında dolaşan, izleyiciyi farkındalığı kabul etmeye ve sıradan olanı düşünmeye zorlayan eser; klasik bakış açısına bütüncül bir bakış açısı sağlar.

Takıldığımız kalıplardan ve kalıplardan kurtulmaya davet niteliğindeki “Karanlıkta Görünür Hanımlar Sarı”, 15 Nisan’da Black Box Sahne Watergarden Gösteri Merkezi’nde, 16 Nisan’da Kadıköy Boa Sahne’de sahnelenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu