Haber

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle buluştu

Antalya Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Şehri inşa ederken aynı zamanda nesli de canlandırmalıyız. En büyük amacımız gelecek nesillere vizyon çizmek. Ufuk göstermek, hedef olmak.” .

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret etti. Başkan Tütüncü, Dernek Lideri Ali Akçay’ı makamında ziyaret ettikten sonra MÜSİAD Antalya Şubesi Gençlik Kurulu ile görüştü. Başkan Tütüncü, genç iş adamlarıyla Kepez’in dünü ve bugününü anlattı. Belediye Başkanlığı görevinin 15’inci yılı olduğunun ve bu süreçte çok değerli çalışmalara imza atıldığının altını çizen Önder Tütüncü, “Kepez’de çok önemli bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdik. 350 bin nüfuslu Kepez’in çok sayıda tarihi eseri vardı. 2009’daki sorunların çoğu. 2009’daki sorunların birçoğunun bugün gündemden düştüğünü görüyoruz. Artık 700 bin nüfuslu bir şehirle karşı karşıyayız. Kepez Antalya’nın nüfus bakımından en büyük ilçesidir. Burada 15 yılda verdiğimiz hizmetlerin Antalya’nın 19 ilçesinin tamamında olmasını diliyorum” dedi.

“Gelecek kuşaklara vizyon çizebilmeliyiz”

Belediyeciliği yol yapmak, mülkiyet sorununu çözmek, inşaat yapmak olarak görmediklerini belirten Önder Tütüncü, “Eğer elimizdeki imkanlarla bir neslin inşasına, bir kültür ve medeniyetin canlanmasına destek olabilirsek, Bizden daha uzun ömürlü eserler yaratabilirsek, toplumun bu konudaki bakış açısını değiştirebilirsek bizim için en büyük şey bu olur.” “Kâr olacaktır. Güç istemek, o fırsatları karşılamak demektir. Kenti inşa ederken aynı zamanda nesli de canlandırmalıyız. Gelecek nesillere vizyon çizebilmek. Ufuk gösterebilmek, hedef olabilmek. Amacımız bu” dedi.

Bilgiyle ilerlemeliyiz

Bilimin ve sanatın önemine değinen Önder Tütüncü, “Parıldayan meydanlar yapabiliriz. Devasa projeler üretebiliriz. Metro, hızlı tren, her şeyi yapabiliriz. Ama bilimsel bilgiye ve sanata yeterince değer verip geliştiremezsek,” dedi. Rasyonel düşünce, eğer bilime sahip olamazsak ilerleme kaydedemeyiz.” “Bunun için bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Sanatın farklı alanlarında açılımlar yapmalıyız. Sanatla bilimi birleştirmeliyiz” dedi.

Bilim merkezi, kütüphaneler

Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük bilim merkezini Dokumapark’ta kurduklarını hatırlatan Önder Tütüncü, “Antalya Bilim Merkezi’nde her yıl 500 bin kez kullanılan atölyeler düzenliyoruz. Çocuklarımızı bilimle ve bilgilendirici düşünceyle tanıştırıyoruz. Bilim merkezinde, ikisi üniversite öğrencisi, diğeri lise öğrencisi. Özellikle gençlere yönelik 3 elektrikli araba yapıldı. Kepez’in kurduğu Antalya Bilim Merkezi’nin Kaliforniya Bilim Merkezi’nden hiçbir farkı yok. Bu bizim en büyük hayalimizdi. Müzeler yapıyoruz, bilim merkezleri, kütüphaneler Kepez’de 21 kütüphane kurduk. 2009 Kepez’de 2019 yılında sıfır kütüphane vardı. 9 bin metrekare alana sahip, 1 milyon kitap kapasiteli, 2 bin 500 kişinin çalışabileceği. aynı zamanda genel koleksiyonun yanı sıra 5 ihtisas kütüphanesi ve 300 kişilik konferans salonu da bulunmaktadır. Antalya Kütüphanemiz 29 Ekim’de kapılarını açıyor.” dedi.

Hizmetleriniz tüm Antalya’ya dokundu

Başkan Tütüncü’nün konuşmasının ardından genç iş adamları da duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Genç MÜSİAD üyelerinden biri, “Verdiğiniz hizmetler tüm Antalya’ya dokunmuştur. Duamız ve temennimiz, Antalya’nın bu çalışmalardan faydalanabileceği, 19 ilçenin faydalanabileceği bir ortamın oluşmasıdır.” Genç işadamına düşüncelerinden dolayı teşekkür eden Başkan Tütüncü, “15 yıldır burada verdiğimiz hizmetlerin Antalya’nın 19 ilçesinin tamamında olmasını istiyorum.”

Konuşmanın ardından Genç Müsiad, Önder Tütüncü’ye Kilis’te kendi adına dikilen Antep fıstığı fidanının sertifikasını takdim etti. – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu