Haber

Mehmet Sekmen Dünya Şehirler Günü Zirvesinde

ERZURUM (İGFA) – BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile bir araya gelen Belediye Başkanı Sekmen, zirvedeki Uluslararası Belediye Başkanları Forumu’nda “Sıfır Atık ve Çevre” ana temasıyla bir konuşma yaptı. Başkan Sekmen burada yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere doğa ve ekosistem; İlahi bir tecelli olarak biz insanlara emanet edilmiş, mikrodan makroya sayısız popülasyonu içinde barındıran bir canlıdır.

Bu emaneti tüm unsurlarıyla korumak, muhafaza etmek ve gelecek nesillere teslim etmek biz millet için bir tercih değil, zorunluluktur” dedi. “Sanayi devrimiyle birlikte insanlık tüketim çılgınlığı çağına girdi ve bitmek bilmeyen hırsı uğruna hiç düşünmeden bir emanet olan dünyayı kirletmeye devam ediyor” diyen Belediye Başkanı Sekmen, şöyle devam etti: “Bugün, İnsanlığın doğadan ve doğadaki kaynaklardan taleplerinin dünyanın biyolojik kapasitesini aşmayacağı bir yerde bu ancak küresel sürdürülebilirlikle mümkün olacaktır.” Anlaşıldı. Sürdürülebilir bir yaşam toprağın, suyun, iklimin, ormanların ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına bağlıdır. Bu nedenle her birinin doğru yönetimi hayati önem taşımaktadır. “Misafir olduğumuz dünyayı, bizden sonra gelenlere emanet olduğu gibi bırakmak hepimizin temel sorumluluğudur” dedi.

“ÇEVRE, DOĞA VE DOĞA AYRICA DÜNYANIN BİZE VERDİĞİ BİR MİRASTIR”

Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dünya Kentler Günü Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Maalesef modern insan, bugün doğanın tek hakiminin kendisi olduğunu düşünüyor.” Sekmen şöyle devam etti: “Ancak biz de doğanın bir parçasıyız. Doğa bizsiz yaşayabilir ama biz doğa olmadan yaşayamayız. Küresel ısınmayla ilgili yakın zamanda yayımlanan bilimsel bir çalışmaya göre dünyamız sanayi öncesi döneme göre 1 derece ısındı. Sera gazı emisyonlarının bu şekilde devam etmesi halinde 2050’li yıllarda küresel ısınmanın 1,5 derece sınırını aşması bekleniyor. “Tek başına bu rapor bile bize üretim ve tüketim kültürümüzü acilen gözden geçirmemiz gerektiğini gösteriyor.”

silifke-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu