Ekonomi

Nvidia ve Cisco, Yapay Zeka Erişimini Veri Merkezi Hizmetlerinin Ötesine Taşımak İçin İşbirliği Yapıyor

Nvidia (NVDA (NASDAQ: NVDA)) ve Cisco Systems (CSCO) Salı günü, teknolojinin kullanımını büyük verinin birincil operatörlerinin ötesine genişletmek amacıyla kuruluşların yapay zeka (AI) bilgi işlem sistemlerini kullanmalarını kolaylaştırmak için bir yan kuruluş kurduklarını duyurdu. merkezler.

Daha spesifik olarak, işbirliği, Cisco’nun, AI modellerini geliştirmesiyle bilinen Nvidia’nın tescilli AI donanımını ağ oluşturma çalışmalarına dahil etmesini içerecek.

Salı günü Cisco’nun hisseleri %0,7 artarken NVDA’nın hisseleri %1,6 düştü.

Bu ittifak, Nvidia’ya ürünlerini dağıtmak için yeni bir kanal sağlamanın yanı sıra Cisco’nun, Nvidia’yı dünyanın en değerli yarı iletken üreticisi olarak konumlandıran bir sektör olan yapay zekaya yönelik artan talebi karşılamasına da olanak tanıyor.

Nvidia CEO’su Jensen Huang, “Cisco ile işbirliği yaparak, şirketlerin çağımızın en etkili teknolojisi olan yapay zekadan yararlanmak için gereken altyapıyı edinme sürecini basitleştiriyoruz” dedi.

Cisco, Nvidia’nın yüksek performanslı işlemcileriyle donatılmış, Nvidia’nın yazılımı, yapay zeka çerçeveleri ve programlama araçlarıyla geliştirilmiş M7 sunucu makinelerini satmayı planlıyor. Bu, Cisco’nun sistem yönetimi ve izlemeye yönelik bulut yazılımı ve hizmetleriyle birleştirilecek.

Ortaklığa ilişkin yorum yapan Citi’deki analistler şunları söyledi:

“Arista Networks’ün (ANET) yapay zeka veri merkezi anahtarlarının lider sağlayıcısı olduğu yönündeki görüşümüzü koruyoruz ve bu duyuru nedeniyle pazar koşullarında herhangi bir değişiklik algılamıyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

menderes-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu