Haber

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’in Kurtuluşunu Mithat Körler Konseriyle Kutladı

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını Mithat Körler konseriyle kutladı. Hamamyolu Caddesi’nde düzenlenen konsere binlerce Eskişehirli katıldı. Konserde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, büyük zaferin ve Eskişehirkurtuluşunun 101’inci yılını kutladı.

Odunpazarı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Eskişehir Türkiye’nin bağımsızlığının 101. yılı münasebetiyle Hamamyolu’nda muhteşem bir halk konseri düzenledi. Mithat Körler, konserde “Kurtuluşa Adanmış Bir Tarih, Kurtuluşa Adanmış Bir Şehir” sloganıyla sahne aldı.

Mithat Kör Konseri öncesinde Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncuları sahne aldı. Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’nı okudu. Daha sonra okudukları şiirler ve türkülerle, Eskişehir Türkiye’nin Kurtuluşunu ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı anlattı. Bu gösteriden sonra Eskişehir‘nin sanatçısı Mithat Körler ve Boğaziçi Orkestrası sahne aldı.

“KURTULUŞUMUZU GARANTİ EDEN BÜYÜK ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL VE KOMUTANLARINA VE DEĞERLİ GAZİLERİMİZE TEŞEKKÜR VE MİNNET DUYGULARIMIZI GÖNDERİYORUZ”

Konserine Eskişehir Marşı ile başlayan Körler, çok anlamlı bir günde çok güzel bir parkta Eskişehirlilerle bir araya geldiklerini söyledi. Körler, “Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun. Kurtuluşumuzu sağlayan Büyük Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, aziz gazilerimize şükran ve şükran duygularımızı iletiyoruz. Bugün 101. yıl dönümünü kutluyoruz. Eskişehir’in kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü en keyifli ve coşkulu şekilde.” “Biz yine de kutlamak için buradayız. Bu hassasiyeti göstererek bu günü coşkuyla kutlamamıza imkan veren Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt’a çok teşekkür ederiz” dedi.

“EMPERYALİZME KARŞI ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞI VEREN TÜRK MİLLETİ, DÜNYADAKİ DİĞER mazlum milletlere örnek teşkil etmektedir”

Konserde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’in bağımsızlığının 101’inci yıl dönümünü kutladı. Kurt şunları söyledi:

“Sevgili hemşehrilerim, bayramınız kutlu olsun. Belki 101 yıl önce bu sokaklarda Yunan askerleri vardı ama ecdadımız var gücüyle savaştı. Onları ülkemizden kovdular. Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren Türk milleti, Emperyalizm, dünyadaki diğer mazlum milletlere örnek oldu. 1 Eylül’de Seyitgazi’de, 2 Eylül’de Eskisehir’de ve son olarak 9 Eylül’de İzmir’de düşmanı denize attık. Günümüzün demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temelleri atılmıştır.Başta Mithat Körler olmak üzere tüm atalarımıza şükran, şükran ve saygılarımı sunuyorum.Mithat Körler en değerlilerimizdendir. Eskisehirli esnaflardandır.Eskişehir’de yaşayıp İstanbul pazarına ve Türkiye pazarına damgasını vurmuş ender Eskişehirlilerden biridir.Bu yüzden Mithat Körler’i tercih ediyoruz.Sizleri bu en değerli “””de buluşturmak istedik.” Günümüzün en değerli sanatçısı.”

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu