Haber

OMÜ Kurupelit Yerleşkesinde 500 Sülün ve Keklik Doğaya Serbest Bırakıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından OMÜ Kurupelit Yerleşkesi ormanlık alanına 500 adet sülün ve keklik bırakıldı.

OMÜ Rektörü Prof. Yavuz Ünal ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürü Halim Özdemir’in katılımıyla kampüste tören düzenlendi.

Rektör Ünal, törende üniversitenin ormanlık alanda büyük bir kampüse sahip olduğuna dikkat çekti.

Kurupelit Yerleşkesi içerisinde doğal yaşamın sürdürülebileceği alanların bulunduğunu belirten Ünal, “Ziraat ve Veteriner Fakültesi burada ciddi çalışmalar yürütüyor. Özellikle yaban hayatı ile ilgili Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsü kuruldu. Üniversite bünyesinde bir üniversite bünyesinde kuruldu. Türkiye’deki tek üniversite enstitüsüdür. Burada istenilen şey Türkiye’deki doğal yaşamla ilgilidir.” “Araştırmalar yapmak ve bunu uluslararası platformlara taşıyarak Türkiye’yi ve Samsun’u temsil etmek. Enstitü aracılığıyla bu çalışmaları biraz daha sistematik, biraz daha izlenebilir hale getireceğiz.” söz konusu.

Yaşadığımız dünyada doğal zenginliklerin birer birer yok olduğuna dikkat çeken Ünal, şöyle devam etti:

“İnsanın refahı, huzuru ve mutluluğu için etrafındaki doğal zincirin sağlıklı olması gerekir. Doğayı yok ettiğimizde aslında kendi geleceğimizi yok etmiş oluruz. Kendi ufkumuzu, bakış açımızı, kültürümüzü yok etmiş oluruz. Buradaki dileğimiz küçük çocuklarımız için. Özellikle bu aktiviteyi izlemek için. Sadece kuşun yapabileceğini “Doğaya bırakmak gibi düşünmemeliyiz. Bugünkü etkinliğimizi akademik bir etkinlik olarak değil, toplumsal sorumluluk ve insan olmanın gereği olarak algıladığımız bir etkinlik olarak görüyoruz.”

Daha sonra akademisyenler ve OMÜ Vakıf Koleji öğrencileri, 500 adet sülün ve kekliği doğaya saldı.

tuzlucahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu