Haber

TBMM’de 28. dönem: Devlet Bahçeli’den birinci yemin…

TBMM’de 28’inci yasama dönemi bugün başladı. MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin başkanlık edeceği ilk oturumda milletvekilleri sırayla yemin edecek. Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin edecek.

TBMM’nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Resmi törenle karşılanacak olan Cumhurbaşkanı, yemin törenini kendisi için ayrılan locadan takip edecek. Cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili seçilemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan töreni locadan izledi. Törene Akşener, Karamollaoğlu, Davutoğlu ve Uysal katılmadı.

AVUKATLAR KÜFÜR VERECEK

Her milletvekili, Anayasa’daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okuyacak. Milletvekilleri, seçim çevresinde soyad ve adlarının alfabetik sırasına göre tek tek yemin edecek. Böylece milletvekilleri göreve resmen başlayacak. İlk toplantıya rastgele bir nedenle katılamayan milletvekilleri daha sonra yemin edebilecek.

ERDOĞAN YARIN SATILACAK

Saat 14.00’te başlayan yemin töreninin gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor. Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin edecek. Kabinesini açıkladıktan bir gün sonra yeni bakanlar Genel Kurul’a giderek yemin edecek.

Milletvekillerinin yemin töreni ile Meclis Başkanı seçim süreci başlayacak.

Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı ve komisyonlar oluşturulacak. (HABER MERKEZİ)

cardak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu