Teknoloji

Turkcell’den Tartışmalı İddialara İlişkin Açıklama

Tüm Türkiye bu hafta sonu yapılacak seçimlere kilitlenmişken, seçim güvenliğine ilişkin endişeler de tavan yapıyor. Böyle bir ortamda tüm Turkcell plaza çalışanlarına gönderilen e-postakaygılar nedeniyle farklı yorumlanmıştır.

HalkTV’ye açıklamalarda bulunan Turkcell CEO’su Murat Erkan, Cuma günü saat 18.00’den Pazar günü saat 06.00’a kadar gerçekleştirilecek teknik altyapı çalışmalarının her seçimde hayata geçirildiğini belirtti. Turkcell’in çalışanlarına gönderdiği mesajda, VPN bağlantısı da mümkün olmayacak”Ayrıca detayın sadece şirket içi sistemlerle ilgili olduğunu belirtti.

İddialar, DW Türkiye muhabiri Alican Uludağ’ın şu tweet’inden sonra ortaya atıldı:

Turkcell çalışanlarının 12-15 Mayıs ortasında zaruri haller dışında plazalara giremeyeceğinin belirtildiği bu e-postaya göre, ilişkinin teknik altyapı çalışmaları olduğu belirtildi. İlgili tarihlerin ortasında bir VPN ilişkisinin kurulamadığı da belirtilmişti. Ama kelime VPN ilişkisi ne ölçüde kullanılamaz –en azından Alican Uludağ’ın paylaştığı ekran görüntüsünde net bir şekilde anlaşılamadı.

Konu kısa sürede yankılanınca Turkcell CEO’su Murat Erkan şunları söyledi: Her seçimde uygulanır.açıkladı:

HalkTV2’ye” Plazada internet var mı? Plazaya kimse girmezse internet veya telefon iletişimi kesilir mi? Plazayı kapatmasak bile internet kesintiye uğrayabilir ve yavaşlayabilir. Alt yapı ile ilgili teknik ekibimiz 2 gün ofiste çalışacaktır.Açıklama yapan Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“VPN bağlantısı, gruplarımızı kendi dahili ağımıza bağlamak anlamına gelir. Teknik çalışma yapılırken dışarıdan arkadaşlarımızın VPN’e erişmesi mümkün olmamalıdır. Turkcell Türkiye’deki tek internet sağlayıcısı değil. Türkiye’nin Turkcell’i olarak önceki seçimlerde de aynı uygulamaları gerçekleştirdik. Süreci çok hassas yönetiyoruz. Allah korusun bu internet… Ama bizim işimiz erişimi sağlam tutmak. Çok iddialı bir cümle ama Turkcell internet çökmez. . Teknoloji işinde mutlaka aksilikler oluyor, olmasın diye bu çalışmaları yapıyoruz. Bunu önceki seçimlerde de yaptık. Turkcell ile sorun mu yaşadınız? Olmadı. Biz bu seçimde taraf değiliz. Birçok kuruma, partiye, kamu kurumuna hizmet veriyoruz”

Turkcell’in çalışanlarına gönderdiği bu açıklama ve ardından gelen tartışmalar nedeniyle şirketin hisseleri borsada %5,20 değer kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu