Haber

Üç Kardeş bildirdi: Bebeğini döverek öldürdüğü iddia edilen baba tutuklandı

Özden ATİK/ İSTANBUL, İSTANBUL’da, 20 yıl önce babalarının 15 aylık kardeşleri Armağan’ı döverek öldürüp gömdüğünü iddia eden üç kardeşin müebbet hapis istemiyle yargılandığı baba Hüseyin K. Olayın gizlenmesi amacıyla bir arkadaşıyla yetkililere haber vermeden bugün ses ve görünümde bilişim (SEGBİS) üzerinden katıldığı duruşmada tutuklandı. Duruşmada anne Ceyhan K. da tanık olarak dinlendi. Anne Ceyhan K., eşinin çocuklarını dövmediğini söylerken Armağan, bebeğin nasıl öldüğü sorusuna “Bilmiyorum, belki nazardan olmuştur” diye yanıt verdi.

2016 yılında her biri 20’li yaşlarında üç gencin olayı polise bildirmesi üzerine bebeğin gömüldüğü yer açıldı. Yapılan soruşturma sonucunda savcılık, baba Hüseyin K. (57) hakkında dava açtı. ), polisteki ifadesinde çocuğun neden öldüğünü bilmediğini ancak defin yeri için parası olmadığı için bebeği kendisinin gömdüğünü iddia ederek, “çocuğu kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezası talep etti.

Tutuksuz yargılanan sanık Hüseyin K., İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim (SEGBİS) aracılığıyla katılırken; müşteki çocuklar VK ve Ö.K. Kendisi de avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

Şikayetçilerin avukatı, “Bebeğin ölümüyle ilgili raporda sadece bebeğin biyolojik babasının sanık olduğu tespiti yer alıyordu. Adli tıp bebeğin kesin ölüm nedenini yazmamış, bu atlanmış. . Bebeğin ölüm nedeni hakkında rapor alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca doktor defin raporunun da gönderilmesini talep ediyoruz. 2011′ “Ölüm vakalarında bebeğin ölümü üzerinden kesinti yapılıyor. Geçmişe dönük olarak kayıttan silinmesi halinde dahi doktor raporu gereklidir. Bu raporda ne yazdığını merak ediyoruz” dedi. Avukat, sanığın hiçbir çocuğunu okula göndermediğini belirterek, bu durumun Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazılarak sorulması talebinde bulundu.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, daha önce Gaziosmanpaşa Cenaze İhtisas İhtisas raporunda bebeğin kesin ölüm nedeninin anlaşılamadığının bildirildiğini belirtti. Bu nedenle mahkeme rapor talebini bir kez daha reddetti.

“KARDEŞİM İÇİN ÇOCUĞUNU ÖLDÜREN BİR ADAMIN YANINDA DURMAK SORUN”

Duruşmada konuşan Ö.K. “2016 yılında suç duyurusunda bulundum. Aradan 7 yıl geçti. Mezar açıldığında oradaydım, bebeğin kemiklerini bile bulmakta zorluk çektiler. Ölüm sebebi anlaşılmaz dediler. Sanığın eşi neden gelmiyor” Duruşmalar mı? Biz deli çocuklar değiliz, haklıyız, o yüzden duruşmalara gelmiyor.” konuştu. Kardeşi VK da sanık babasının davayı zamanaşımına uğratmaya çalıştığını, yüzde 90 engelli olan kız kardeşinin ise halen babasıyla birlikte yaşadığını belirterek, “Kız kardeşimin, kendisine engel olan bir erkekle kalması sorunlu. kendi çocuğunu öldürdü ve kız kardeşimin sakatlığının nedeni bilinmiyor.”

BABA ÖLÜM İLE İLGİLİ NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURU YAPMAMIŞTI.

Bunun üzerine Mahkeme başkanı, Gaziosmanpaşa Nüfus Müdürlüğü’nden yazı geldiğini belirterek, baba Hüseyin K.’ye şunları sordu: “Daha önce bebeğin doğum kaydından düşülmesi için başvurduğunuzu söylemiştiniz. Ancak Nüfus Müdürlüğü herhangi bir yazı gelmediğini bildirdi. Kendilerine başvuru yapıldı.” “Hatta 2-3 kez oraya gittim. Kamera kayıtlarına bakalım. Polisler suçlu bulunmamak için böyle tepki veriyor” diye yanıtladı. Sanık Hüseyin K.’nin, eşi Ceyhan K.’nin de adliyeye gelerek kendisini dışarıda beklediğini söylemesinin ardından Ceyhan K., tanık olarak SEGBİS’e çağrıldı.

ANNE TANIK OLARAK DİNLENDİ

Bunun üzerine müştekiler, annenin sözlerinin farklı anlaşılmasını talep etti. Ancak heyet, yüz yüze görüşme prensibi nedeniyle bu talebi reddetti. Anne Ceyhan K. tanık olarak ifadeye çağrılırken, tansiyon hastası olduğunu belirterek yazılı ifadesini vermek istedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, sanığın eşi olması nedeniyle isterse ifade vermekten çekilebileceğini hatırlattı. Ancak Ceyhan K., “İftiralardan bıktım. 8 yıldır çektiklerim bana yeter” diyerek ifade vermek istediğini söyledi. Ceyhan K., mahkeme başkanına “Baba çocuklarını döver mi? Seni döver mi?” “Hayır, beni dövmezdi. Yalan söylüyorlar, iftira atıyorlar” diye cevap verdi. “Peki neden iftira atıyorlar?” Anne Ceyhan K. ise “Bilmiyorum” yanıtını verdi.

“BEBEK ARMAĞAN NASIL ÖLDÜ” SORUSUNA “KÖTÜ YÖNDEN OLABİLİR” CEVABINI VERDİ

Ceyhan K. “Armaağan bebek nasıl öldü?” “Nazar olabilir, bilemiyorum” sorusunu yanıtladı. “Merdivenlerden mi düştü?” Soruya “hayır” diyen Ceyhan K., savcılık ifadesinde, “Çocuğun merdivenlerden düştüğünü, kafasının şiştiğini söylediniz. Şimdi de merdivenlerden düşmedi diyorsunuz.”

“16 ÇOCUĞUNU ÖLÜ DOĞANLA BİRLİKTE VERDİ”

“Hediye dışında vefat eden çocuğunuz var mı?” Ceyhan K., “Ölü doğanlar oldu, doğup ölenler oldu. Neden öldüler bilmiyorum. Ölenler dahil toplam 16 bebek doğurdum.” “Bu çocuklar neden kaydedilmedi?” Ceyhan K. ise şu soruyu yanıtladı: “Bazıları doğar doğmaz öldü. Bazıları ise yarım saat sonra öldü. Bunu nasıl kaydedebiliriz?” söz konusu. “Bebeğinin cenazesinin neden yapılmadığı sorusuna Ceyhan K., şöyle konuştu: “İstanbul’a yeni taşınmıştık. Bu yüzden onu bu şekilde gömdük. Yıkayıp kefenledik. “Soğuk bir kış günüydü” dedi.

“HİÇ BİR RAHATLIK YOKTU”

“Armağan’ın öldüğü güne dair neler hatırladığı sorulduğunda Ceyhan K., şunları söyledi: “Eşim gece olduğunu söyledi. “Hiçbir hastalığı yoktu” dedi. “Neden öldü?” diye sorulduğunda Ceyhan K., “Bazıları sabah ölebiliyor. Neden öldüğünü bilmiyorum. Ölmeden önce herhangi bir olumsuzluk olmadı. Ben çocuklarıma kendim bakardım” yanıtını verdi.

AYRICA “NEDEN HASTANEDE DOĞUM YAPMADI?” SORULDU.

“O kadar çok ölüm oldu. Neden hastanede doğum yapmadınız?” Ceyhan K., şeklindeki soruyu şu şekilde yanıtladı: “İlk doğumumu 18 yaşında yaptım. Doğum üniversite hastanesinde oldu ve öğrenci çocuklar doğumumu izledi. Çok rahatsız oldum. Bu yüzden hastaneye hiç gitmedim. Tekrar.” “Çocukların ölmesi seni rahatsız etmedi mi?” sorusuna ise “Son geldiğinde buna kim engel olabilir. Bunu bizzat gözlemledim” dedi. Ceyhan K. da savcının eşinin ölümünü bildirmediğine ilişkin ifadesini kabul etmedi. “Sizinle birlikte yaşayan kardeşiniz Dudu, bebeğin ateşi olduğunu söyledi?” Ceyhan K. ise şu soruyu yanıtladı: “Hayır, olumsuz bir etkisi olmadı.”

“AÇIKLAMALAR ÇELİŞİK”

Tanığın ifadesinin ardından söz alan çocuklar, annelerinin ifadelerinin çelişkili olduğunu, kardeşlerinin ise yalan söylediğini, hatta belgedeki ifadeleriyle çeliştiklerini ifade etti.

Sanık Baba: “ALGILAMA OPERASYONU YAPILIYOR”

Sözlü sanık Hüseyin K., “İfadeleri asılsızdır. 20 yıl önce ölen bebek yüzünden bizi bu duruma düşürdüler. Bir algı operasyonu yapılıyor. Bu tamamen bir tiyatro oyunu.”

SUÇ HAZIRLIKLI ÖLDÜRMEYE DÖNÜŞEBİLİR

Mahkeme Başkanı, “olası kasten öldürme” suçundan açılan davanın “soyundan gelen akrabayı kasten öldürme” suçuna dönüşebileceği gerekçesiyle sanığa ek savunma hakkı verdi. Bunun üzerine sanık Hüseyin K., “Bunların hepsi tiyatro. Delillerini sunsunlar. Yorumla başlayamazsınız” dedi.

BABA TUTUKLANDIĞINDA TEPKİ VERDİ

Savcı, anne Ceyhan K.’nin tanık olarak verdiği ifadelerin çelişkili olduğunu, bebeğin defnedilmesiyle ilgili şüpheli durumların ortaya çıkması nedeniyle dosyadaki eksikliklerin giderilmediğini, sanık babanın niteliği gereği tutuklanması gerektiğini ifade etti. isnat edilen suçtan. Mahkeme, sanık baba Hüseyin K.’nin tutuklanmasına karar verdi. Söke 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma salonuna giren polis, baba Hüseyin K.’yi gözaltına aldı. Sanık Hüseyin K., “İtiraz ediyorum. Cahillik yapıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. karar.”

OLAYIN ARKA PLANI

Olay, 14 Temmuz 2016’da VK (25), Ö.K. (23) ve MK (21) isimli kardeşlerin durumu Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirmesi üzerine ortaya çıktı. Üç kardeş, babalarının 2003 yılında 15 aylık ağabeyleri Armağan’ı feci şekilde dövdüğünü, ağabeylerinin şiddet sonucu sabaha kadar ağladıktan sonra öldüğünü, babalarının da küçük kardeşlerini köyde gömdüğünü iddia etti. Bu olayı gizlemek için bir arkadaşıyla birlikte Arnavutköy Mezarlığı’na gitti. Şaşkın iddia üzerine Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık, 9 Haziran 2022 tarihinde sanık babanın belirttiği yerde fethetme ve defin işlemini gerçekleştirdi. Açılan mezarda iki farklı bebek cesedi bulundu. DNA analizinde bulunan bebek kemiklerinden birinin sanık babanın DNA’sıyla uyumlu olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na özet tutanakla gönderilen soruşturma sonucunda 27 Ekim 2023 tarihinde iddianame hazırlandı. İddianamede, Fakülte mezunu baba Hüseyin K.’nin İslam dininin gerektirdiği cenaze törenini düzenlemeden bebeğini erken saatlerde arkadaşıyla birlikte defneden İlahiyat Fakültesi’nin, hayatın normal akışına uygun olmadığı görüldü. İddianamede, 2003 yılının kış aylarında, henüz belirlenemeyen bir tarihte, 2001 doğumlu öz oğlu Armağan’a kabloyla vurarak, tekme ve yumruk atarak, boğazını sıkarak darp ettiği belirtildi. eşarpla duvara fırlatıp bebeğin ölümüne neden oldu. Sanığın “olası kastla nitelikli adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu