Haber

Ödemiş ve Defne kardeş şehir olacak

Ödemiş Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, 6 Mart 2023 Pazartesi günü Belediye Hizmet Binasında Belediye Başkanı Mehmet Eriş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 6 Şubat ve 20 Şubat tarihlerinde deprem felaketi yaşayan Hatay’ın Defne Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması kararlaştırıldı.

23 gündem maddesinin görüşüldüğü Mart ayı olağan toplantısında, 6 Şubat 2023 deprem felaketlerinden etkilenen Hatay’ın Defne ilçesi ile Ödemiş ilçesinin ortasında kardeş şehir bağlantısı kurulmasına da karar verildi. yaraları sarmak ve hayatı normalleştirmek, fırsat ve yetenekleri birlikte kullanmak, sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak, sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak için Ödemiş Belediyesi ile Defne Belediyesi arasındaki iş birliği, dayanışma, iş birliği ve uyumun güçlendirilmesi. sanat ve spor faaliyetleri, turizm ve tanıtım alanlarında faaliyet ve projeler geliştirmek. Teknik ve idari konularda işbirliğini sağlamak üzere kardeş şehir bağlantısı kurmak ve ilgili protokolü imzalamak üzere Başkan Mehmet Eriş’e yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “6 Şubat deprem felaketinden sonra hayırsever Ödemişlilerin yardım elini uzatma ismine en kolay ulaşabildiğimiz il Hatay ilimiz oldu. Hatay’a gittiğimizde ilk yardımımızı Defne’ye teslim ettik. Defne Belediye Başkanımız İbrahim Hoş ile bağlantı kurduk. Depremzede olan vatandaşlarımızın her anlamda yanında olduk. Bu çabamız keyifli bir kardeşlik çalışmasına dönüştü. Bölgenin ihtiyaçları için bağlantımız devam etmektedir. 20 Şubat’ta bölgede bir felaket daha yaşandı. Biz de bu ilgiyi kardeş belediyeye dönüştürmek ve bakanlığın öngördüğü alanlarda birlikteliği yaşamak için Önderliğimizle görüştük. Onlar da bu yöndeki iradelerini bize ilettiler. Şimdi orada meclis yok. Defne Kent Konseyi de bu konudaki kararını verecek. Bugün aldığımız kararla acıların kardeşliğe dönüştüğüne tanık oluyoruz. Bu sıkıntılı günlerde hafızalarda kalacak olan dayanışmamızdır. Zelzele bölgesindeki tüm il ve ilçelerimiz bizim kardeşimizdir. Ödemiş ve Defne ilçelerimizin ortasındaki kardeş şehir ilgisi hayırlı olsun. İnşallah ülkemiz bir daha böyle acılar yaşamaz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyorum.”

Mehmet Sovancı, Mustafa Turan’ın Belediye Meclis üyeliğinden istifası nedeniyle Adliye Katipliği yedek üyeliğine, Kıyı Ege Belediyeler Birliği yedek üyeliğine ise açık oyla yapılan seçimler sonucunda seçildi. Ödemiş Belediyesi için 5 adet iş makinesi alımının da 2023 performans programına eklenmesi kabul edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

kadikoy-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu